5 съвета за почистване на петна по мокет

Почистване на петна по мокета- как да се справим

Мокета ви е пълен с неприятни петна, които предпочитате да не са там? Мръсотията е непоносима и търсите лесно решение? Чудите се какво да правите, когато се нуждаете от почистване на петна по мокет?

В тази публикация на тема „почистване на петна по мокет“ ще намерите всичко необходимо, за да се справите с неприятните петна от кафе, вино и всякакви други неприятности – всичко с продукти и средства, които можете да намерите у дома.

Лесни решения на сложни проблеми – почистване на силно замърсен мокет

Това, което става ясно, е че мокетите, макар и превъзходно средство за придаване на уют и топлина на едно пространство, могат доста лесно да се замърсят. Те са по-различни от килимите и пътеките с това, че могат да заемат цялото подово пространство на една стая.

Площта за почистване е значително по-голяма, което означава дълго време за почистване и изпиране. Но небойте се – от Team Clean сме изготвили кратък списък с 5 ключови съвета за почистване на петна от мокет.

1. Реагирайте бързо

Най-големият проблем при петната върху какъвто и да е текстил е те да бъдат оставени да изсъхнат.

Ако проблемното място е било засипано от мазнина, кафе, шоколад, кръв или червено вино, първата стъпка е да попиете възможно най-много от течността преди да продължите нататък.

 

2. Не използвайте топлина за почистване на петна по мокет

Повечето хора си мислят, че топлината ще помогне с разлагането на петното, и до известна степен са прави. Но страничният ефект от това, е че мръсотията може да попие още по-надълбоко поради наличието на топлина.

Синтетичните материали се влияят от топлина и могат доста бързо да поемат цвета на петното, особено ако е от органичен характер както е при червеното вино. За това трябва да се използва хладка вода.

 

3. Започнете почистване от вън-навътре

Вместо да започнете от центъра навън, започнете от вън-навътре като внимателно попивате петното с чиста, памучна или микрофибърна кърпа. Домакинската хартия също може да помогне, но трябва да внимавате с нейното разпадане.

За нищо на света не използвайте мокри кърпички – препарата в тях няма да помогне за отстраняване на петното а само ще вкара пигментите на мръсотията по-навътре. Използвайте хладка вода и кърпа, за да разместите петното.

 

4. При мазни петна поръсете със сол

Мазнините, органичните и синтетичните, са подвластни на основи каквато е солта. Наличието на сол започва разграждането на белтъчините в мазнините и така е много по-лесно това петно да се премахне.

Можете да използвате и сода бикарбонат с оцет, но е добре да изплакнете добре след като минете със сместа, тъй като миризмата на оцет може да е продължителна.

 

5. Използвайте професионална услуги за пране на килими

Ако нищо друго не успее, и петната не излизат, единственият ви шанс за почистване са професионалистите в областта на почистването на петна по мокета. Да, понякога не ни се занимава или не искаме да плащаме за това, но в крайна сметка по-добре някоко десетки лева за пране, отколкото няколкостотин лева за нов мокет.

Рационалното мислене все пак ни казва, че ако не успеем да се справим сами с петната по мокета, то няма смисъл да експериментираме с неутвърдени рецепти, които нерядко могат да съсипят тъканите на вашата текстилна подова настилка. При такива обстоятелства не е срамно или грешно да потърсите помощ и да изненадате близките си приятно в края на деня.

 

От Team Clean специализираме в поддръжка и пране на мокети в София, както при почистване на офиси, така и за домове.

Нашите познание в сферата на прането, опита и оборудването ни, ни позволяват да се справим със всевъзможни неприятности. Всичко от петна и миризми от домашни любимци, деца, растения, прах и какво ли още не.

Не се мъчете, свържете с доказана и отговорна фирма за почистване на петна по мокет, специализирана в прането на всякакви текстилни подови настилки – Team Clean.

5 съвета за почистване на петна по мокет
Обади се сега