Пране на килими

ПРОФЕСИОНАЛНО ПРАНЕ НА КИЛИМИ БЕЗ КОМПРОМИС

Цени за пране на килими

Пране на килими – от 2,99 до 3,49 лв./кг.*

* Цената варира според типа на килима.

КИЛИМИ

Класик
До 10 раб. дни
Експрес
До 5 раб. дни

Едно от най-основните съображения на един професионалист за вашите килими е от какъв материал са направени те и до каква степен за замърсени. При ваше обаждане, ние от TeamClean.bg, използваме и информацията, която считате за важна за нашата работа като:

При нужда, тази информация се събира, за да гарантираме 100% качество всеки път, когато се нуждаете от изпиране на домашните килими. Услугата е силно профилирана, но не се ограничава само до пране на килими. С Теам Clean можете да изперете своите мокети, китеници, пътеки и друг вид текстилни подови настилки.

ПРАНЕ НА КИЛИМИ: КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА УСЛУГАТА ?

Пране на килимиТова, което прави нашият подход по-предпочитан от останалите, е че взима предвид ключова информация. Тя ни позволява да подходим към вашата собственост по много по-точен начин, което е и гаранцията за 100% успеваемост.

Самият процес е машинен и се случва в наш обект. Вие докарвате килима до нас, и от там той бива поет от нашите специалисти. Процедурата започва с полагането на килима на специална маса за оглеждане, на която можем с точност да определим кой начин за почистване е най-подходящ.

След инспекцията килима се пуска по конвейера на машината за пране на килими, която започва първичното почистване. То се състои в отстраняване на повърхностните слоеве мръсотията и прах чрез силни струи въздух и вода.

В зависимост от дължината на влакната може и да се използват и механични четки, които „разрошват” текстила. Така получаваме достъп до по-долните слоеве на килима, където именно се крият повечето видове прах и мръсотията.

След първият цикъл килима бива третиран със специални, био-препарати, които имат проникващ ефект до самата основа на килима. Пенливите свойства на препаратите изкарват на повърхността дори най-упоритите петна и миризми.

След като препаратите покажат своите пенливи и почистващи свойства, настъпва вторичен цикъл на изплакване, който е особено важен за премахване на всички остатъци от мръсотия и почистващи средства.

Този етап гарантира, че килимът е здравословно чист за вашия дом или офис. Нашият професионален подход включва и детайлна проверка след изплакването, за да се уверим, че всеки квадратен сантиметър от килима отговаря на нашите строги стандарти за качество.

Последният етап от нашия процес е внимателното оформление на влакната на килима, така че той да си възвърне оригиналния вид и текстура, готов за връщане в дома ви, обновен и освежен.

СИЛНО ЗАМЪРСЕНИ КИЛИМИ

Пране на силно замърсен килимКогато получим силно замърсен килим, покрит с кал, петна от вино, мазнини и други биологични произходи, цикъла на първично третиране се повтаря. Така увеличаваме шансовете за напълно и дълбоко отстраняване на всички замърсители.

Възможно е и отделно третиране на старите петна, но този процес зависи от състоянието на килима, както и от естеството на самите петна. За да сме подготвени е добре да ни предупредите предварително, за да бъде маркирана вашата поръчка като такава нуждаеща се от специализиран подход.

Прилагаме и специална техника за подсилване на цветовете и възстановяване на оригиналния вид на килима, което е особено важно за силно замърсените и избледнели повърхности. Този допълнителен процес подобрява външния вид на килима и удължава неговия живот, като предпазва влакната от повреди при бъдещо използване.

В крайна сметка, нашата цел е да върнем килима ви в състояние, което не само отговаря на очакванията ви за чистота, но и превъзхожда представата ви за това как може да изглежда след професионално пране.

ИЗСУШВАНЕ, ОПАКОВАНЕ, ТРАНСПОРТИРАНЕ

След почистването, всички килими се изплакват, като в процеса на изсушаването влагата се извлича от силен вакуум и струя въздух. Така дори през зимата, ние от TeamClean.bg сме способни да изперем вашите килими без компромис и дори да ги изсушим.

След изсушаването, вашият килим се опакова в специално изработена обвивка, за да остане свеж и чист много след като е доставен. Така предотвратяваме кондензирането на влага от промяна в температурата. Ние поемаме ангажимент и към доставянето на килима до ваш адрес, директно до вратата на вашето жилище или вход в зависимост от условията.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ TEAMCLEAN.BG ЗА ПРАНЕ НА КИЛИМИ

Нашият опит ни показва, че всеки килим имат нужда от професионално почистване и пране на килими поне 2 пъти в годината. Забързаното ежедневие не ни позволява да отдели нужното време за грижа на дома или офиса – вместо да отлагате, можете да се доверите на нашите професионални услуги, които ви спестяват време, грижа и пари.

Ангажираността ни към устойчивостта и използването на екологично чисти почистващи продукти ни позволява да предлагаме услуги, които са безопасни както за вашите килими, така и за околната среда. Техниката ни, която е от последно поколение, гарантира ефективност и качество при всяко почистване, като същевременно намалява въздействието върху околната среда, за да предложим услуга, която е истински отговорна и надеждна.

Чрез дългогодишен опит и отдаденост към резултатите, ние можем да се справим със всевъзможни проблеми и то на много добра цена. Възползвайте се от нашите редовни промоции и се насладете на една безупречна чистота.

10 признака, че е време за професионално почистване на килима:

 • Видими петна – петна от храна, напитки, мастила или други вещества, които не изчезват след домашно почистване;
 • Избледняване на цветовете – килимът изглежда избледнял или цветовете му са загубили яркостта си;
 • Тъмни участъци по често използваните места – тези места са по-тъмни поради често ходене по тях, което е индикация за натрупване на мръсотия;
 • Неприятни миризми – постоянни миризми, които не могат да бъдат премахнати със стандартни методи за освежаване;
 • Твърда и груба текстура на текстила – ако килимът вече не е мек на допир и влакната изглеждат все по-твърди или груби с времето;
 • Натрупване на прах и микрочастици – видими зони, където се е натрупал прах и микрочастици, които се натрупват дълбоко в текстила на килими и могат да доведат до развитие на алергени и микроорганизми. Обикновено се натрупват в ъглите и в частите, които са под мебелите;
 • Износване на ръбовете и ресните: ресните и ръбовете на килима изглеждат износени или накъсани;
 • Образуване на малки топчета или нишки: наличие на топчета от влакна или излизащи нишки от повърхността на килима;
 • Загуба на формата: ако килимът започне да изглежда изкривен или загуби оригиналната си форма;
 • Дълготраен мръсен вид: ако килимът постоянно изглежда мръсен, въпреки редовното почистване и грижа у дома.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (FAQ)

Услугата, наречена „Машинно пране на килими“ на Team Clean, включва няколко компонента:

 • Вземане;
 • Пране;
 • Сушене;
 • Ароматизиране;
 • Пакетиране;
 • Доставка до вратата на клиента.

В зависимост от спецификата на вашият килим следва да се определи и деликатността, с която следва да бъде третиран. Някои килими са от естествени влакна, а други от изкуствени материи, а това респективно влияе на цената. За да видите колко ще струва изпирането на вашия килим можете да видите таблицата с нашите цени за пране на различни видове килими.

В зависимост от материята, от която е изработен вашият килим, то следва той да бъде третиран и по-различен начин при сушенето си. Логично по-дебелите и по-тежки килими съхнат по-дълго, за да не ги връщаме още мокри. За да бъдем конкретни – попитайте нашият оператор за срока за връщане на килима, макар, че той рядко е по-дълъг от 10 дни.

Използваме различни препарати, но винаги следим дали те са безопасни, защото отлично разбираме, че и деца и възрастни имат досег с тях.

Никога не използваме токсични препарати, а предпочитаме екологично чисти продукти, за да гарантираме 100% качество, каквото очаквате от нас.

Машинното пране е надскочило човешките умения, когато говорим за почистване на килими. Всеки автоматизиран процес изолира човешките грешки, а така прави предсказуем резултата от него. Това позволява автоматичното пране на килими днес да е изключително ефикасно. Съвременните процеси, които прилага Team Clean увеличават многократно качеството на услугата, а така и нашите клиенти са изключително доволни от крайния резултат.

TeamClean.bg обслужва кварталите Стрелбище, Павлово, Център, Лагера, Овча купел, Сухата река, Красна поляна, Връбница, Слатина, Дървеница, Подуяне, Младост, Студентски град, Панчарево, Лозенец, Надежда, Манастирски Ливади, Драгалевци, Света Троица, Сердика, Дружба, Триадица, Изгрев, Горубляне, Борово, Оборище, Изток, Дианабад, Красно село, Витоша, Люлин, Гео Милев, Хаджи Димитър, Редута, както и всички останали жилищни комплекси и райони на гр. София.

Оценка: 4.64 / 5 (268 мнения)
Обади се сега