6 начина да предотвратите избеляването на мокета

избеляване на мокет

Мокетите ви избеляват бързо? Не сте сигурни какво го причинява? Изглежда грозно и се налага пълна подмяна? Тук ще намерите 6 лесни за следване начина да предотвратите избелването на вашите мокети.

Сигурни и лесни решения на неприятен проблем – съвети от професионалист

Тъканите и текстилите са подвластни на голям диапазон от фактори, от износване, до високи температури, слънце и протриване от много движение. Това, което е важно да знаете ще намерите по-долу, като това е списък директно подготвен от нашият екип от професионални чистачи.

  1. Сложете завеси на прозорците

Като основен фактор, слънцето може да допринесе доста до избеляването не само на текстили, но и дори на боя от метали. Дори корабната боя трябва да бъде подменяна всяка друга година, понеже комбинацията от слънце и солена вода е толкова безпощадна.

Ако нямате щори или завеси, или тези, които имате са прекалено прозрачни, си вземете такива, които блокират повече слънчева светлина.

  1. Изплакнете килима правилно

Изплакването на килимите от препаратите за пране е един от начините да си спестите доста проблеми. Така не само ще се измърсяват по-малко, но и ще могат да запазят своят цвят много по-продължително време.

  1. Не използвайте вода по-топла от 50 градуса

Именно топлата вода е един от най-големите причинители на проблеми при цветовете и пигментите на килимите. Високата температура развял връзката между боята и самият косъм, което бавно, но сигурно, започва процеса на отмиване.

  1. Тествайте препаратите преди ползване

Препаратите, с които перете също могат да са причина за избеляването на даден килим. Може би не са подходящи за този текстил, или може би просто са с изтекъл срок на годност и време за нов – преди да ползвате, тествайте на невидимо място или на текстил с подобен произход, за да видите какви са резултатите.

  1. Не оставяйте килима на слънце прекалено дълго

Когато перете килим в домашни условия, е напълно нормално да го оставите да изсъхне на слънце, но както пояснихме, силното слънце може доста бързо да избели всякакъв текстил. За това е добре да използвате ден, в които има повече вятър, или да помогнете с вентилатори, които да отнесат влагата по-бързо.

  1. Минавайте с прахосмукачка често

Минавате с прахосмукачка често, предотвратява натрупването на големи количества прах и нечистотии в основата на килима. Те са причина много текстили да загубят своята блясък и яркост, за това е добра идея да минавате за по-основно почистване от време на време.

Ако все пак не ви се занимава или искате да си спестите грижата, ние от TeamClean.bg предлагаме доста добро обслужване на всякакъв вид килими. Ние може да гарантираме за тяхната безопасност и цялостно изпиране – всичко на добра цена.

6 начина да предотвратите избеляването на мокета
Обади се сега